19 kwietnia 2014

Wielkanocna sałatka z makaronem szpinakowym oraz przepiórczym jajem i szynką drobiową



Tradycyjnie zawsze na Wielkanoc jest u nas sałatka warzywna i tym razem zrobiłam, ale powstała również nowa sałatka makaronowa z jajami przepiórczymi oraz makaronem szpinakowym.
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona jakieś 3 h w lodówce,można ją podawać nie tylko na Święta ale również na codzień.Wyraźnie czuć w niej szczypiorek i koperek.








Porcja dla 2 osób
Czas ok 15 min


Składniki:
  • garść makaronu szpinakowego
  • 5 jajek przepiórczych
  • 1/4 papryki czerwonej
  • pół małej czerwonej cebuli
  • koperek oraz szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • szynka drobiowa




















Przygotowanie:
  • jajka gotujemy na twardo
  • makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu
  • wystudzony makaron układamy w miseczce,dodajemy jajka przekrojone na pół
  • dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,paprykę oraz szynkę
  • dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą,pieprzem oraz koperkiem i szczypiorkiem
  • wszystko należy delikatnie wymieszać
  • wkładamy do lodówki na 2-3h




    Smacznego!

    1 komentarz:

    Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...