Wafle zbożowo- ryżowe Siejeje

Wspaniały wtorkowy poranek, a to dlatego że jestem wyspana jak nigdy, gotowa na trening na siłowni - jeszcze tylko pomysł na śniadanie a może by tak spróbować nowych wafli zbożowo-ryżowych. Ooo tak to był strzał w dziesiątkę.. Z rana ma być zawsze lekko, pożywnie i smacznie. Dzisiaj wybrałam śniadanie na słodko: jogurt naturalny, maliny, pomarańcza, kiwi,borówki banan i mój ulubiony miód wielkokwiatowy. Owocowa całość podana na waflu zbożowo-ryżowym, w którym jest zawarte źródło błonnika.
Wafle zbożowo-ryżowe Siejeje są w 100% naturalne - jak dla mnie są bardzo smaczne i można je również jeść bez dodatków. Przekąska w postaci tych wafli jest niskokaloryczna co dodatkowo mnie cieszy. Nie ma w nich konserwantów,sztucznych barwników, aromatów,polepszaczy smaku. 






W opakowaniu znajduje się 12 sztuk wafli są dość duże,lekkie i chrupiące - 1 wafel ma tylko 19 kcal.




Są to najlepsze wafle jakie jadłam do tej pory...





Talerze z otrębów firmy Bioterm są ciekawym rozwiązaniem dla osób, które dbają o środowisko - do produkcji używane są jedynie otręby pszenne, woda oraz wysoka temperatura. Podczas produkcji nie są wytwarzane żadne odpady. Po wykorzystaniu naczyń są one kompostowane i ulegają w ciągu 30 dni pełnej biodegradacji.




Śniadanie na słodko 




Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania: 5 minut




Składniki:
  • 4 sztuki wafli Siejeje
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 8 szt malin
  • 1 banan
  • 1 kiwi
  • 1 pomarańcza
  • 10 szt borówek
  • 2 łyżki miodu wielkokwiatowego








Przygotowanie:
  • Banana, kiwi i pomarańczę kroimy w plasterki
  • Na waflu układamy jogurt naturalny, owoce i całość polewamy miodem










Smacznego! :)


3 komentarze:

  1. Na zdjęciach z owocami wygląda to świetnie! Ja z kolei zapraszam na bloga o kuchni wegańskiej: https://kuchniavege.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. No proszę jakie fajne :-) lubię takie chrupajki :-)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)