12 czerwca 2015

Warsztaty kulinarne w Food Lab Studio - Grzegorz Łapanowski - Festival Owsianki Melvit

Dzięki wygranej w konkursie firmy Melvit miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w Food Lab Studio gdzie prowadzącymi byli: Grzegorz Łapanowski, Maia Sobczak oraz Kasia Fenix.


                                                        Egzotyczna kokosowa-ananasowa owsianka 


Warsztaty odbyły się 19 maja 2015 w Warszawie, nie ukrywam że byłam podekscytowana tym co mnie czeka oraz kogo tym razem poznam. 

Tematem przewodnim były oczywiście płatki owsiane które znalazły się w menu jako główny składnik:

  • Granola różana z syropem klonowym
  • Ciasteczka owsiane z rodzynkami

  • Tarta owsiana z porami i fenkułem na białym winie

  • Tarta owsiana z truskawkami i rabarbarem

  • Pstrąg z tabuleh z kaszy owsianej ze szparagami i kiszoną cytryną

  • Czekoladowe trufle owsiane ze szczyptą chilli i musem malinowym

  • Owsianka z rabarbarem i jogurtem oraz rajmanem  i czerwonym pieprzem 


Food Lab Studio




Studio jest bardzo przestronne,nowoczesny design oraz dobrze zaopatrzone w sprzęt kuchenny.
Na początku warsztatów trzeba było zaczerpnąć trochę teorii o firmie Melvit oraz ich produktach. Maia opowiedziała trochę o zdrowym odżywianiu a Kasia o aktywności fizycznej.




Wspólnie z dziewczynami wybrałyśmy stanowiska i trafiłyśmy do grupy Mai, odpowiadała na każde nasze pytania dotyczące przepisów, które przygotowała. Wspólnie z Marzenką oraz Kasią przygotowywałyśmy tartę owsianą z truskawkami i rabarbarem. 
Jak już tarta siedziała w piekarniku mogłam podpatrzeć co gotują inni ( no i przy okazji posmakować ich potraw). Bardzo przypadła mi do gustu tarta z porami i fenkułem, którą po powrocie do domu od razu odtworzyłam.




Po przygotowaniu wszystkich potraw zasiedliśmy do stołu aby wspólnie zjeść nasze twory gotowania.
Było bardzo smacznie i wesoło: danie główne, deser i lampka  wina.. 



Miałam okazję poznać nowe osoby i wymienić doświadczenia kulinarne.
Niestety wszystko co dobre szybko się kończy, czas gonił na nieubłaganie wraz z Marzenką musiałyśmy spieszyć się na pociąg.




Pod koniec mieliśmy okazję zrobić sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie z całą ekipą. 





Cieszę się że i tym razem miałam okazję spotkać się z pasjonatami gotowania, poznać ciekawe osoby oraz nowe smaki. Atmosfera była po prostu wspaniała :)

Dostaliśmy również wspaniałe prezenty od firmy Melvit., za które bardzo dziękuje. 

4 komentarze:

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...