20 maja 2014

Jogurt naturalny z owocami, otrębami pszennymi oraz migdałami


Fit śniadanie czyli jogurt  z kawałkami owoców sezonowych z dodatkiem otrębów pszennych, które mają dużo błonnika. Będąc dziś na targu dostawałam oczopląsu, owoce,warzywa,kwiaty,tyle kolorów,zapachów,wszystko kusi świeżością. Nie dało się przejść obojętnie...
Dzisiaj głównym celem były sadzonki pomidorów,ogórków oraz papryki,wiem że to późno na sadzenie ale tak wyszło,zresztą lepiej późno niż wcale.Dostałam też truskawki,czerwone,pachnące takie jak z ogródka,nie żadne napompowane i idealnie wyglądające marketówki  :) w końcu krajowe! :)






Porcja dla 1 osoby
Czas przygotowania: 4 min


Składniki:
  • jogurt naturalny 200 ml
  • 2 łyżeczki otrębów pszennych
  • 4 truskawki
  • 6 malin
  • 8 borówek
  • 1 kiwi
  • 7 migdałów

























Przygotowanie:
  • Na dno szklanki wkładamy 1 łyżeczkę otrębów na to kładziemy łyżkę jogurtu na jogurt umyte i pokrojone w plasterki truskawki,kiwi oraz maliny i borówki
  • Układamy warstwami aż się skończą owoce
  • Na wierzchu mają być owoce,płatki i migdały









Smacznego!

4 komentarze:

  1. Mmm! Wygląda pysznie! :) Już wiem, co w sobotę zjem na śniadanie (bo na jutro nie mam składników :P).

    Dodaję do kręgów, bo jestem ciekawa innych przepisów. Pozdrawiam. :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Miło mi bardzo :) będę się starać dodawać dużo ciekawych i smacznych przepisów..

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...