13 lutego 2014

Pasta słodko-pikantna z papryczek czereśniowych



Dzisiaj szukałam pomysłu na nową pastę,zastanawiałam sie czy ma być mięsna,rybna czy może
warzywna..powstała słodko-pikantna z papryczek czereśniowych z dodatkiem serka Philadelphia.
Pasta ma słodko-pikantny smak można jego intensywność dowolnie zmieniać wg naszych upodobań.
Smakuje wyśmienicie na kanapkach jak i dip do chipsów tortilla :)




Porcja na 2 bułki
Czas 4 min

Składniki:
  • 250g papryczek czereśniowych z oleju rzepakowego
  • pół opakowania serka philadelpia ziołowego
  • 1 opakowanie serka philadelpia naturalnego
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • szczypta soli i pieprzu
  • szczypta papryki chilli
  • szczypta drobnego cukru
 

Przygotowanie:
  • Papryczki odsączamy od oleju, wkładamy do malaksera,miksujemy
  • Dodajemy serek philadelphia oraz czosnek,zmiksować
  • Pod koniec dodać sól,pieprz,cukier oraz paprykę chilli,jeszcze raz zmiksować
  • Ewentualnie doprawić do smaku
  • Pasta powinna mieć lekko pikantny smak z wyczuwalna słodyczą
 




    Smacznego! :)

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...