13 stycznia 2014

Cukier lawendowy



Był już cukier waniliowy,także powstał dzisiaj również cukier lawendowy.
Już dawno miałam go zrobić,suszoną lawendę dostałam od koleżanki już w grudniu.
Przez pierwsze pare dni przepięknie mi pachniało w kuchni,później zapach się trochę
ulotnił.Dziś w końcu zamknęłam aromat lawendy w słoiczku.
Cukier będzie gotowy za 4 tygodnie,a wraz z nim powstanie ciasto lawendowe...

 





Składniki:

  • słoik lub pojemnik na cukier
  • pół kilo drobnego cukru
  • suszona lawenda


    Przygotowanie:


    • wsypać cukier do słoja
    • włożyć kwiaty lawendy do słoika
    • wymieszać i odstawić na 4 tygodnie

     
     
     

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...