10 marca 2017

Sok wielowarzywny - burak, marchew, pietruszka, jabłko,cytryna, imbir

Wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami, aczkolwiek niech nas nie zmyli co jakiś czas wychodzące słońce, póki co jest jeszcze dość zimno. Aby nie faszerować się lekami polecam sok wielowarzywny, którego zadaniem jest podkręcenie naszego metabolizmu, poprawienie koncentracji oraz zwiększenie odporności. Będąc w ciąży prawie codziennie piłam soki z warzyw: moim ulubionym był sok z buraka, który idealnie uzupełnia niedobory żelaza jak i łagodzi zgagę oraz dodaje sił.
Sok najlepiej przygotować w porze śniadaniowej, można wypić od razu lub zabrać w butelce do pracy. 










Porcja dla: 1 osoby 
Czas przygotowania 5 minut
Około 200 kcal



Składniki:

  • 1 duży burak
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średni korzeń pietruchy
  • 1 duże jabłko (słodkie)
  • 2-3 cm korzenia imbiru
  • 1 łyżka soku z cytryny













Przygotowanie:
  • Warzywa umyłam, obrałam ze skóry pokroiłam w kawałki
  • Jabłko umyłam i pokroiłam w kawałki (nie obierałam skórki)
  • Z korzenia imbiru usunąć skórkę i pokroić w mniejsze kawałki
  • Wszystkie warzywa włożyć do sokowirówki lub wyciskarki 
  • Na koniec dodać sok z cytryny





Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...