30 marca 2015

Pasta dr Budwig - dieta


W diecie dr Budwig podstawowym składnikiem jest olej lniany tłoczony na zimno. Pasta dr Budwig to połączenie twarogu niepasteryzowanego z olejem lnianym, jest bardzo znana w tej diecie olejowo-białkowej. Można a raczej powinno się spożywać codziennie porcję pasty. Dziś u mnie wersja na ostro, ale możemy dodawać dowolne przyprawy. Smakuje wyśmienicie z domowej piekarni chlebem żytnim.






Składniki:

  • 120g twarogu niepasteryzowanego
  • 2 łyżki mleka 2% lub kefiru
  • 1 łyżka oleju lnianego Ol'Vita
  • mały ząbek czosnku
  • szczypta kurkumy
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta imbiru
  • odrobina soli himalajskiej
  • szczypta pieprzu













Przygotowanie:
  • Twaróg, olej lniany i przyprawy wkładamy do miseczki, blendujemy przez 2 minuty aż wszystko się połączy
  • Smarujemy pieczywo i posypujemy szczypiorkiem



                                                            

                                                                      Domowy chleb żytni na zakwasie




*Pastę można zrobić również na słodko dodając miód i cynamon, wanilię
** Wpis zawiera lokowanie produktu

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Looks yummy but healthy!
    nice...
    http://dimplekhadi.blogspot.com/2015/03/celebrating-african-heritage.html

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...