19 stycznia 2014

Pasta z pieczonego łososia z serkiem mascarpone




Uwielbiam wszelkiego rodzaje pasty na chleb,najczęściej robie z makreli ale dziś powstała
pasta z łososia ponieważ już jakiś czas temu miałam na nią ochotę.
Wszystkie składniki miałam już w lodówce,brakowało tylko chwli czasu.
Pastę robi się bardzo szybko,można jej też użyć do przystawek na zimno.






Porcja ok 150g
Czas przygotowania ok 10min

Składniki:
  • opakowanie łososia pieczonego na ciepło 125g
  • 4  łyżki serka mascarpone
  • szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu
  • pół pęczka koperku świeżego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 mała szalotka
  • pół łyżeczki świeżo zmielonej kolendry
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 połówki pomidorów suszonych


      Przygotowanie:
      • Z łososia usuwamy skórę i kroimi go na małe kawałki
      • Szalotkę,pomidory i jajko drobniutko kroimy
      • Wszystko wkładamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem na gładka masę



        Smacznego!
         

        Brak komentarzy:

        Prześlij komentarz

        Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...