W diecie dr Budwig podstawowym składnikiem jest olej lniany tłoczony na zimno. Pasta dr Budwig to połączenie twarogu niepasteryzowanego z olejem lnianym, jest bardzo znana w tej diecie olejowo-białkowej. Można a raczej powinno się spożywać codziennie porcję pasty. Dziś u mnie wersja na ostro, ale możemy dodawać dowolne przyprawy. Smakuje wyśmienicie z domowej piekarni chlebem żytnim.
Składniki:
- 120g twarogu niepasteryzowanego
- 2 łyżki mleka 2% lub kefiru
- 1 łyżka oleju lnianego Ol'Vita
- mały ząbek czosnku
- szczypta kurkumy
- szczypta ostrej papryki
- szczypta imbiru
- odrobina soli himalajskiej
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Looks yummy but healthy!
OdpowiedzUsuńnice...
http://dimplekhadi.blogspot.com/2015/03/celebrating-african-heritage.html