Tradycyjnie zawsze na Wielkanoc jest u nas sałatka warzywna i tym razem zrobiłam, ale powstała również nowa sałatka makaronowa z jajami przepiórczymi oraz makaronem szpinakowym.
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona jakieś 3 h w lodówce,można ją podawać nie tylko na Święta ale również na codzień.Wyraźnie czuć w niej szczypiorek i koperek.
Porcja dla 2 osób
Czas ok 15 min
Składniki:
- garść makaronu szpinakowego
- 5 jajek przepiórczych
- 1/4 papryki czerwonej
- pół małej czerwonej cebuli
- koperek oraz szczypiorek
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
- szynka drobiowa
Przygotowanie:
- jajka gotujemy na twardo
- makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu
- wystudzony makaron układamy w miseczce,dodajemy jajka przekrojone na pół
- dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,paprykę oraz szynkę
- dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą,pieprzem oraz koperkiem i szczypiorkiem
- wszystko należy delikatnie wymieszać
- wkładamy do lodówki na 2-3h
Smacznego!
MNIAM! :D Uwielbiam takie sałatki:D
OdpowiedzUsuń