Dzisiaj szukałam pomysłu na nową pastę,zastanawiałam sie czy ma być mięsna,rybna czy może
warzywna..powstała słodko-pikantna z papryczek czereśniowych z dodatkiem serka Philadelphia.
Pasta ma słodko-pikantny smak można jego intensywność dowolnie zmieniać wg naszych upodobań.
Smakuje wyśmienicie na kanapkach jak i dip do chipsów tortilla :)
Porcja na 2 bułki
Czas 4 min
Składniki:
- 250g papryczek czereśniowych z oleju rzepakowego
- pół opakowania serka philadelpia ziołowego
- 1 opakowanie serka philadelpia naturalnego
- pół łyżeczki czosnku granulowanego
- szczypta soli i pieprzu
- szczypta papryki chilli
- szczypta drobnego cukru
Przygotowanie:
- Papryczki odsączamy od oleju, wkładamy do malaksera,miksujemy
- Dodajemy serek philadelphia oraz czosnek,zmiksować
- Pod koniec dodać sól,pieprz,cukier oraz paprykę chilli,jeszcze raz zmiksować
- Ewentualnie doprawić do smaku
- Pasta powinna mieć lekko pikantny smak z wyczuwalna słodyczą
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)