Uwielbiam wszelkiego rodzaje pasty na chleb,najczęściej robie z makreli ale dziś powstała
pasta z łososia ponieważ już jakiś czas temu miałam na nią ochotę.
Wszystkie składniki miałam już w lodówce,brakowało tylko chwli czasu.
Pastę robi się bardzo szybko,można jej też użyć do przystawek na zimno.
Porcja ok 150g
Czas przygotowania ok 10min
Składniki:
- opakowanie łososia pieczonego na ciepło 125g
- 4 łyżki serka mascarpone
- szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu
- pół pęczka koperku świeżego
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 mała szalotka
- pół łyżeczki świeżo zmielonej kolendry
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 połówki pomidorów suszonych
- Z łososia usuwamy skórę i kroimi go na małe kawałki
- Szalotkę,pomidory i jajko drobniutko kroimy
- Wszystko wkładamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem na gładka masę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)