Przepis na owsiankę na mleku migdałowym
Składniki:
- 3-4 łyżki płatków owsianych pełnoziarnistych
- 150 ml mleka migdałowego
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 2 orzechy włoskie
- żurawina suszona
- cynamon
Przygotowanie:
- Wlewamy mleko do rondelka, zagotowujemy na małym ogniu
- Dodajemy płatki owsiane i odstawiamy na 2-3 minuty
- Dodajemy syrop z agawy i mieszamy całość
- Jabłko obieramy ze skóry i trzemy na tarce o małych oczkach
- Całość łączymy i posypujemy cynamonem
- Dodajemy posiekane orzechy oraz żurawinę
Smacznego! :)
najlepsza na śniadanie, ja ostatnio trochę modyfikuje dania śniadaniowe jednak owsianka jest nie zawodna :D
OdpowiedzUsuńCiekawe przepisy brakuje mi tylko kalorycznosci
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie i zapewne smakuje tak samo. Dzięki tubom z One Day More https://onedaymore.pl/sklep/zestaw-tub-xl-owsianki/ mam dostęp do różnych smaków owsianki. Duży plus to szybkość przygotowania i ten smak! Jeszcze rok temu nie powiedziałbym o nich dobrego słowa, a teraz nie wyobrażam sobie bez nich śniadania.
OdpowiedzUsuń