Sok wielowarzywny - burak, marchew, pietruszka, jabłko,cytryna, imbir
Wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami, aczkolwiek niech nas nie zmyli co jakiś czas wychodzące słońce, póki co jest jeszcze dość zimno. Aby nie faszerować się lekami polecam sok wielowarzywny, którego zadaniem jest podkręcenie naszego metabolizmu, poprawienie koncentracji oraz zwiększenie odporności. Będąc w ciąży prawie codziennie piłam soki z warzyw: moim ulubionym był sok z buraka, który idealnie uzupełnia niedobory żelaza jak i łagodzi zgagę oraz dodaje sił. Sok najlepiej przygotować w porze śniadaniowej, można wypić od razu lub zabrać w butelce do pracy.
Porcja dla: 1 osoby Czas przygotowania 5 minut Około 200 kcal Składniki:
1 duży burak
1 średnia marchewka
1 średni korzeń pietruchy
1 duże jabłko (słodkie)
2-3 cm korzenia imbiru
1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
Warzywa umyłam, obrałam ze skóry pokroiłam w kawałki
Jabłko umyłam i pokroiłam w kawałki (nie obierałam skórki)
Z korzenia imbiru usunąć skórkę i pokroić w mniejsze kawałki
Wszystkie warzywa włożyć do sokowirówki lub wyciskarki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)