10 stycznia 2016

Pasta z tuńczyka z awokado i jajkiem

Wspaniałą alternatywą do zwykłej pasty jajecznej podanej do chleba na śniadanie mogą być koreczki z ciasta francuskiego nadziane pastą z tuńczyka z awokado i jajkiem. Jest to również ciekawa propozycja podania na śniadanie Wielkanocne. W moim przepisie użyłam tuńczyka w sosie własnym Graal ale również można użyć np łososia w sosie własnym Graal. Większość z nas używa do przygotowania tego typu past majonezu w moim przepisie łącznikiem jest awokado ponieważ je uwielbiam, jeśli ktoś za nim nie przepada może użyć np: serka mascarpone,majonezu lub kremowego jogurtu naturalnego. Jeśli chodzi o kapary użyte w przepisie, to świetnie zaostrzą i podkreślą smak pasty.






Pasta z tuńczyka z awokado i jajkiem




Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania 5 minut

Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Graal
  • 2 jajka
  • 1/2 awokado
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka kaparów
  • sól
  • pieprz
dodatkowo:
  • foremki z ciasta francuskiego












Przygotowanie:
  • Jajka gotujemy na twardo około 7 minut, obieramy ze skorupki i rozgniatamy w miseczce
  • Awokado wydrążamy ze skórki, rozgniatamy widelcem i dodajemy do jajka
  • Do jajek i awokado dodajemy tuńczyka z puszki
  • Całość doprawiamy solą i pieprzem
  • Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i całość mieszamy
  • Nadziewamy gotowe foremki z ciasta francuskiego (do kupienia w Lidlu)







Smacznego! :)

1 komentarz:

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...