12 marca 2015

Sałatka ryżowa z ananasem i kukurydzą - na słodko




Szybka imprezowa sałatka, bardzo smaczna, można ją robić z dowolnymi ulubionymi składnikami. Sprawdza się również jako przekąska obiadowa bo jest dość pożywna.
Jest to jedna z moich ulubionych sałatek zaraz po gyrosie. Jest to przepis, który zdecydowanie przypadnie do gustu fanom sałatek na słodko.




Przepis na sałatkę ryżową na słodko






Porcja dla 4 osób
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • puszka ananasa Del Monte Develey
  • 6 jajek
  • 30 dag szynki konserwowej
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu Develey
  • 100 ryżu ugotowanego

















Przygotowanie:
  • Jajka gotujemy na twardo
  • Ananasa odsączamy z soku i kroimy w kostkę
  • Szynkę kroimy drobniutko
  • Kukurydzę odsączamy na sitku
  • Ryż gotujemy aż będzie miękki i studzimy
  • Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dodajemy majonez, mieszamy
  • Aby nadać sałatce ostrzejszy smak można dodać pokrojonego w plasterki pora (białą część)







Smacznego! :)





5 komentarzy:

  1. Też robię taką sałatkę. Jest pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale świetna i na słodko. Zaraz się zabiorę i zrobię. Piękny kolor, taki wiosenny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja jeszcze do takiej sałatki dodaję kurczaka wędzonego. Pyszna jest wtedy. Polecam!
    Zapraszam do mnie: http://www.szeptyduszy.blog.onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiem nieskromnie, żeidealnie by się komponowała z moimi bułeczkami jogurtowymi ;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...