30 marca 2015

Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem w sosie pomidorowym zapiekane serem


Jakiś czas temu brałam udział w konkursie Prince Foods Polska, moim daniem które zwyciężyło były muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem z sosem pomidorowym. Nie spodziewałam się wygranej chociaż, nie ukrywam czekałam na ogłoszenie wyników bardzo niecierpliwie. Ku mojemu zdziwieniu organizator wysłał nagrodę wcześniej - malakser KitchenAid - nie trudno się domyślić jak wielka była moja radość :)
Cieszę się, że zdjęcie oraz przepis zostało wyróżnione tak wspaniałą nagrodą, tym bardziej warto wierzyć w to co się robi - dziękuję..







Porcja dla: 2 osób
Czas przygotowania: 30 minut



Składniki:


  • 100g makaronu muszle (conchiglioni)
  • 390g pomidorów krojonych z oliwą i czosnkiem
  • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym Princes
  • 1 świeży pomidor
  • 90g tartego sera np edamski
  • 30g tartego sera mozzarella
  • 1 łyżeczka startego sera grana padano lub parmezan
  • 100g kremowego serka 
















Przygotowanie:


  • Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut
  • Następnie wkładamy je do naczynia żaroodpornego
  • Nadziewamy każdą muszę kremowym serkiem i tuńczykiem
  • Świeżego pomidora sparzyć gorącą wodą i obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę
  • Makaron polewamy krojonymi pomidorami z czosnkiem i oliwą oraz na wierzch układamy kawałki świeżego pomidora
  • Posypujemy startym parmezanem a następnie pozostałymi serami
  • Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez około 25 minut aż ser się zrumieni a makaron będzie miękki





Smacznego!

3 komentarze:

  1. Gratuluję kochana :-) danie wygląda wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Byłoby nam bardzo miło gościć Pani przepisy w naszej książce kucharskiej. Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...