9 marca 2015

Dietetyczny filet z łososia z kaszą gryczaną i warzywami - Symbio



Zdrowo, smacznie i szybko - to motto na dzisiejszy obiad. Przygotowałam łososia smażonego na oleju kokosowym, a dodatkiem była prażona kasza gryczana z warzywami. Kasza gryczana prażona - ekologiczna Symbio jest wspaniałym dodatkiem do obiadu lub kolacji, ma wiele właściwości odżywczych, mogą ją spożywać osoby z alergią  na gluten. Warto ją wprowadzić do swojego menu jako zamiennik ziemniaków lub ryżu. Kasza ułatwia utrzymanie właściwej wagi ciała i jest wręcz obowiązkowa w zdrowej diecie.




Porcja dla 2 osób
Czas przygotowania 15 minut



Składniki:
  • 300g filetu z łososia
  • 150g ekologicznej prażonej kaszy gryczanej Symbio
  • 2 łyżki płatków z migdałów Symbio
  • 4 różyczki brokuła
  • 1 korzeń pietruszki
  • sól himalajska
  • olej kokosowy






















Przygotowanie:
  • Filet z łososia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem
  • Delikatnie solimy łososia i każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju kokosowego i obsmażamy łososia z każdej strony po 4-5 minut aż będzie złocisty
  • Warzywa gotujemy na parze
  • Płatki migdałów można uprażyć na suchej patelni nabiorą bardziej wyrazistego smaku, posypujemy łososia
  • Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną






Smacznego! :)

5 komentarzy:

  1. Pyszny obiadek. Zdrowy i pełen smaków :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam kasze gryczaną, mniam! musze wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wprost idealny obiad dla mnie!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pyszne ejdzonko, wspaniała propozycja

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...