4 lipca 2014

Złociste grzanki z lekkim serkiem, pomidorem i szczypiorem. Kamis


Podczas grillowania często jest tak, że zapachy które się unoszą, pobudzają jeszcze większy apetyt żeby coś zjeść, za karkówką,boczkiem lub żeberkami trzeba czekać nawet do 40 minut. Co wtedy zjeść aby zaspokoić pierwszy głód? Moim pomysłem są złociste grzanki z grilla w 5 min, takie grzanki można przygotować również w piekarniku, jeśli mamy niespodziewanych gości. Dodatków do takich grzanek jest naprawdę wiele,moja propozycja jest jedną z najprostszych,bo myślę że każdy ma w domu pomidora,szczypiorek i jakiś serek kremowy. Grzanki najlepiej robić z bagietki lub bułki paryskiej, ale ze zwykłej kajzerki również wyjdą.




 


Porcja na ok 12 grzanek
Czas przygotowania: 5 min


Składniki:
  • 1 bagietka
  • masło
  • 1 duży i dojrzały pomidor
  • szczypiorek
  • opakowanie serka kremowego np. Philadelphia
  • przyprawa do grzanek złocistych  Kamis
























Przygotowanie:
  • Bagietkę kroimy w ok 10-12 grzanek
  • Smarujemy masłem
  • Posypujemy delikatnie przyprawą Kamis
  • Grzanki układamy na grillu i czekamy aż się ładnie przyrumienią ( można włożyć do piekarnika na 4-6 minut)
  • Pomidora kroimy w drobną kosteczkę
  • Serek mieszamy ze szczypiorkiem
  • Smarujemy grzanki serkiem ze szczypiorkiem i dodajemy pokrojonego pomidora


 



 





Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...