27 czerwca 2014

Śniadanie w stylu angielskim


Pierwszy raz kupiłam pieczoną fasolkę, nie wiedziałam co z niej zrobię ale na myśl przyszło mi śniadanie w stylu brytyjskim. Śniadanie jest wysokokaloryczne więc myślę, że gdybym je spożywała na codzień to od razu 10 kg więcej :) Takie tradycyjne angielskie śniadanie składa się z dużej ilości pieczonych oraz smażonych dodatków między innymi: parówki wieprzowe,plastrów bekonu,smażonych jajek sadzonych lub jajecznicy,fasolki w sosie pomidorowym oraz tostów..
Fasolka jest bardzo smaczna, ten pomidorowy smak dobrze komponuje się z sadzonym jajkiem,boczkiem oraz parówką. Zupa przyrządzona też byłaby całkiem smaczna.





Porcja dla 1 osoby
Czas przygotowania 5 min


Składniki:
  • 1 jajko
  • 1 parówka
  • 2 plasterki boczku lub bekonu
  • 4 łyżki fasolki pieczonej np z Lidla
  • sól np Kamis
  • pieprz np Kamis


































Przygotowanie:
  • Plastry boczku podsmażamy na patelni teflonowej
  • Jak się wytopi tłuszcz,ściągamy boczek i dodajemy jajko, smażymy
  • Solimy i pieprzmy
  • Fasolkę podsmażamy na patelni
  • Parówkę gotujemy 3 min
  • Można podać dodatkowo tosty,pomidora,pieczarki smażone oraz sok pomarańczowy

Smacznego!
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jak pozostawisz komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...